Vrijwilligers

Dit zijn onze vacatures!
Vrijwilliger Gastheer / Gastvrouw - Den Haag
▸ Lid Cliëntenraad
Vrijwilliger Baristakar - Leiden
▸ Vrijwilliger Smartlab - Den Haag en/of Leiden
▸ Vrijwilliger Kindertransfer - Den Haag
 Vrijwilliger Restaurant - Leiden
▸ Vrijwilliger Restaurant - Den Haag
Vrijwilliger Huiskamer - Den Haag

Wil je graag iets voor anderen betekenen? Wil jij je vrije tijd nuttig besteden?

Dan zijn wij op zoek naar jou. Bij Basalt is namelijk plaats voor gemotiveerde vrijwilligers.

Onze vrijwilligers bieden hulp bij de transfers (het op en neer brengen) van zowel kinderen als volwassenen van en naar therapie, ze gaan met patiënten naar buiten of mee naar het ziekenhuis voor een afspraak. Ze ondersteunen in het zwembad, bij de revalidatie techniek, technische dienst en bij de therapeutische peuter crèche. Onze vrijwilligers ondersteunen ook bij een koffieronde, achter de bar of bij de maaltijden in de restaurants.

De inzet van vrijwilligers en medewerkers zorgt dat wij meer kunnen doen voor onze patiënten, en dat maakt de zorg die Basalt biedt rijker en daarmee vrijwilligers belangrijk.

Interesse?

Wij zoeken mensen die beschikbaar zijn voor een periode van minimaal 1 jaar. Ben je ouder dan 18 jaar, en heb je geen gezinslid bij ons in behandeling en ben je zelf ook het afgelopen half  jaar niet bij ons in behandeling geweest? Voldoe je aan die eisen en ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze coördinator vrijwilligers via i.vandriel@basaltrevalidatie.nl. Of bel 0653240659. Wij verwelkomen je graag! 

Liesbeth

Liesbeth is vrijwilliger bij Basalt Zoetermeer. 8 jaar terug ging ze met pensioen. Haar mijn man werkte bij Sophia Delft (nu Basalt) en hij kwam ook wel eens in Zoetermeer. Hij tipte Liesbeth om eens te kijken of ze vrijwilligerswerk leuk zou vinden en op dat moment hoorde hij dat ze een vrijwilliger zochten in Zoetermeer. En zo is het gekomen.

Liesbeth doet allerlei werkzaamheden in Zoetermeer zoals administratieve werk (kopiëren etc). Ze zorgt ook voor de bestellingen van de spullen die nodig zijn en dat de keuken netjes volgens de voorschriften schoongehouden wordt. Met kerst maakt ze het overal gezellig door de versieringen op te hangen. Ook zorgt ze dat de planten water krijgen en doet verder hand- en spandiensten waar nodig. Liesbeth doet dit één ochtend in de week, en als het nodig is een tweede ochtend.

Liesbeth: “Ik heb het reuze naar mijn zin in Zoetermeer, je bent één met het team en voel me helemaal opgenomen in de wekelijkse perikelen. Op dit moment wordt er verbouwd en er komt er een afdeling Kinderrevalidatie bij in Zoetermeer, ik hoop dat ik ook hier kan helpen.

Hans

Hans is al jaren een vast gezicht op de locatie Den Haag. Hij brengt kliniekpatiënten naar hun therapiesessie en weer terug. Daarnaast brengt hij met veel liefde een kopje koffie of thee langs de kamers en op vrijdagavond een versnapering. 'Het contact met patiënten geeft me veel voldoening. Het er kunnen zijn voor een patiënt vind ik heel belangrijk. Een luisterend oor, samen lachen of een troostend woord. Ik neem er, als het kan, de tijd voor. Het contact met de verpleging en de therapeuten gaat zeer ontspannen en gemoedelijk. Net zoals ik het zelf jaren geleden als patiënt van Basalt heb ervaren, zo voelt het nog steeds als een warm bad. Een geweldige organisatie om voor te 'werken'.

Gerda, Marjolein, Elly en Klazien

We halen op maandag- en dinsdagmiddag kinderen van de naastgelegen mytylschool op en brengen ze naar Basalt. We halen de kinderen uit de klassen, verzamelen ze en lopen dan gezamenlijk naar de wachtkamer. Na de therapie brengen we ze weer terug naar school. Je moet wel een beetje flexibel zijn, want er zijn weleens kinderen ziek of er komt er een bij. Sommige kinderen hebben een etuitje met medicijnen voor noodgevallen bij zich of er moet een looprek of spraakcomputer mee. Onderweg hebben we vaak leuke gesprekjes, over een vakantie of een Nintendospel waar ze gek op zijn of dat ze een broertje of zusje krijgen of 'Ik ben een dinosaurus'. Dan gaan we mee in hun verhaal. Kortom: het zijn kinderen net als alle kinderen. Je hebt hele lieve, sommigen hebben een gebruiksaanwijzing en er zijn stuiterballen bij. Dan is het weleens moeilijk om "de kikkers in de kruiwagen te houden".

Bernard en Joop

Vrijwilligers Bernard en Joop richten elke drie maanden een nieuwe kunstexpositie in op de locaties Leiden, Den Haag en Delft. Patiënten en bezoekers kunnen daardoor genieten van steeds wisselende kunstwerken, zoals schilderijen, fotografie en keramiek. De mannen geven samen de kunstwerken een plek en zorgen voor de administratieve afhandeling van de exposities. Als kunstliefhebbers slaan Bernard en Joop hiermee twee vliegen in één klap, iets zinvols bijdragen voor patiënten én bezig zijn met hun hobby.

Jolanda en Jeroen

Jolanda: ‘Ik sta met veel plezier achter de bar en soms in de keuken. Als het zo uitkomt, serveer ik eten aan de patiënten. Bij Basalt ben ik op mijn plek, zo voelt dat. Wat ik heel fijn vind, is dat het vaste personeel me als een gelijkwaardige collega ziet. Het geeft je het gevoel dat je ertoe doet.

Jeroen: ‘Ik heb hier zelf gerevalideerd na een ongeluk. Inmiddels werk ik al 18 jaar als vrijwilliger achter de bar. Ik werk hier met veel plezier en waardeer alle gezelligheid en humor binnen het team.'

Vincent

Als gastheer brengt Vincent patiënten van de kliniek naar hun therapie en weer terug. Hij weet als geen ander wat patiënten meemaken als ze revalideren, want een aantal jaren geleden stond hij zelf in hun schoenen. Toen Vincent 36 was kreeg hij een hartstilstand op de tennisbaan. Tijdens de reanimatie hebben zijn hersenen een zuurstoftekort opgelopen met blijvende beperkingen als gevolg. Praten gaat nu moeilijker en hij is afgekeurd voor zijn werk. 

Hij wil zich graag nuttig blijven maken. Vrijwilligerswerk geeft hem die mogelijkheid. ‘Ik vind het leuk om mensen te helpen. Het geeft me veel voldoening. Als de situatie zich ervoor leent, vraag ik aan patiënten waarom ze in de kliniek liggen. Ik vertel soms dat ik zelf gerevalideerd heb en dan heb ik meteen een klik. Het geeft ze hoop om mij te zien en te zien dat het weer goed kan komen.’