Sporten na revalidatie

Sporten onder begeleiding voor mensen met een hartaandoening

 

Fit 4 Life

Fit 4 Life is bedoeld voor mensen met een hartaandoening zoals hartfalen, of voor mensen met een verhoogd risico op een hartaandoening. Maar bijvoorbeeld ook als u een hartinfarct heeft gehad of een hartoperatie heeft ondergaan. Fit 4 Life biedt zowel nazorg na hartrevalidatie als een preventief programma ter voorkoming van hartaandoeningen.

Bij ‘Fit 4 Life’ van Basalt Leiden sport u onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten en bewegingsagogen. 
Ook patiënten die bij Basalt hebben gerevalideerd, kunnen deelnemen.

Meer informatie vindt u in de folder van Fit 4 Life.

Locatie: Leiden

Move 2 live

Als u een beperking heeft, is de drempel om lid te worden van een ‘gewone’ sportvereniging vaak hoog. Bij Basalt Leiden kunt u onder persoonlijke begeleiding van een bewegingsagoog en/of fysiotherapeut meedoen aan verschillende soorten sport, zoals tafeltennis, rolstoelbasketbal en badminton. Op uw eigen manier en naar uw eigen mogelijkheden. U sport samen met patiënten en ex-patiënten. U kunt zich inschrijven voor de volgende groepen:

  • Tafeltennis op dinsdag van 11.15 – 12.15 uur
  • Loopgroep C op dinsdag van 10.15 – 11.15 uur en donderdag van 10.15 – 11.15 uur
  • Zwemmen op dinsdag of woensdag in de middag 
  • Badminton op woensdag van 10.15 – 11.15 uur
  • Rolstoelbasketbal op donderdag van 13.45 – 14.45 uur

Bekijk de deelnamevoorwaarden en het inschrijfformulier

Locatie: Leiden

Medische Trainings Therapie (MTT)

Voor iedereen die actief wil blijven en klachten wil voorkomen, maar ook als vervolg op een revalidatiebehandeling. Lees hier meer: MTT Basalt.

Locatie: Delft

Sportloket- advies geschikte sport

Mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening sporten en bewegen vaak minder dan leeftijdsgenoten. Dat is te begrijpen, maar er zijn vaak meer mogelijkheden dan u denkt. 
Bij Basalt helpen we u bij het vinden van een sport die u kunt beoefenen én leuk vindt. We zoeken met u naar een geschikte sport(vereniging) en werken met u aan het meer (blijven) bewegen.

Locaties: Delft en Leiden