Onderzoek & innovatie

Basalt biedt excellente revalidatiegeneeskunde en helpt zo kinderen, jongeren en volwassenen in kracht te groeien om in de samenleving te participeren. Onderzoek en innovatie spelen daarbij een belangrijke rol. We zorgen er voor dat onze medewerkers kunnen werken volgens de meest actuele en bewezen inzichten (evidence based) in de revalidatiegeneeskunde. Door onderzoek dragen we zelf bij aan innovatie van en kennisontwikkeling op ons vakgebied, waardoor we onze revalidatiegeneeskunde nu én in de toekomst op hoog niveau houden.

De afdeling IQ+R (Innovation, Quality + Research) doet toegepast wetenschappelijk onderzoek. Resultaten en aanbevelingen van het onderzoek zijn direct bruikbaar in de revalidatiepraktijk. De belangrijkste doelgroepen voor het onderzoek zijn patiënten met een beroerte en kinderen. Het onderzoek doen we vaak samen met het LUMC, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Leiden. Samen met een groep (ex-)patiënten, onze ‘onderzoekspartners’, bepalen we welke vragen we onderzoeken en hoe we dat doen.

Behalve het eigen wetenschappelijk onderzoek, werkt Basalt ook mee aan onderzoek van andere centra. Verzoeken voor deelname aan onderzoek worden door de lokale onderzoekscommissie getoetst. Als u meer informatie wilt over de toetsing en de procedure kunt u contact opnemen met Félicie van Vree, f.vanVree@basaltrevalidatie.nl.

Lees (hieronder) verder over onze lopende onderzoeken en publicaties.

Bij Basalt verleggen patiënten hun grenzen, voor onszelf is dat niet anders. Alles wat bij Basalt te maken heeft met zorginnovatie en eHealth is ondergebracht in ons SmartLab. In dit SmartLab volgen wij de laatste technologische ontwikkelingen en ontwikkelen en testen wij een uiteenlopend aantal oplossingen. Patiënten, behandelaren, bedrijven en studenten werken samen en combineren hun verschillende zienswijzen omdat wij ervan overtuigd zijn dat je samen 'meer' ziet. Samen vormen zij onze 'Community of Practice'.

De oplossingen die zij samen vinden zijn uiteenlopend: van 3D geprinte orthopedische hulpmiddelen tot apps die patiënten ondersteunen bij het koken. Naast het SmartLab hebben we in onze kliniek in Den Haag voor patiënten een oefenwoning met de laatste innovatieve toepassingen bij elkaar.

Het SmartLab van Basalt herkent u aan het uiltje. In Den Haag en Leiden vindt u ons SmartLab op de begane grond, de deur staat open want u bent hier van harte welkom om binnen te lopen, in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen over eHealth oplossingen en nieuwe applicaties te testen.

Basalt is met het SmartLab koploper op het gebied van innovatie in revalidatie, daar zijn wij trots op. Onze mensen binnen het SmartLab zijn ervan overtuigd dat wij innovatie in de revalidatie samen waarmaken. Het bewijs van deze overtuiging vindt u onderstaand in een opsomming van al onze lopende en afgeronde projecten.

Lees (hieronder) verder over het SmartLab en onze innovatieve projecten.

De medewerkers van Basalt willen de medisch specialistische zorg voor onze patiënten continue verbeteren. We werken volgens evidence based richtlijnen, meten de resultaten van de zorg en stellen op basis daarvan en op basis van de ervaringen van patiënten de behandelprogramma’s weer bij. Zo werken we aan de beste kwaliteit van zorg voor onze patiënten.

Het verhogen van de kwaliteit is een voortdurend proces dat continu aandacht behoeft. Basalt is HKZ gecertificeerd (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector), dit houdt in dat wij onze zorg altijd onafhankelijk laten toetsen op mogelijke verbetering. Lees (hieronder) verder over Evidence Based Practise en de resultaten van onze zorg.